1 Haziran 2014 Pazar

İSLİM KEBABI TARİFİ


**MALZEMELER**
* 4-5 adet patlıcan
* 500 gr kıyma
* 1 yumurta
* 1 soğan
* 2 dilim ekmek
* kimyon
* karabiber
* tuz
* kızartmak için sıvıyağ
* üzerleri için domates ve biber
* sos için 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı toz biber

**HAZIRLANIŞI**
  Köfte için, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek kırığı,kimyon, karabiber ve kimyonu bir kaba alın ve yoğurun. Mandalina büyüklüğünde köfteler yapın (10 tane çıkıyor) Patlıcanları soyup ince olacak şekilde uzunlamasına dilimleyin. Patlıcanları tuzlu suya yatırıp 20 dk bekleyin. Suları süzüp yıkayın ve iki havlunun arasına alıp bastırarak kurutun. Patlıcanları sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Kalan sıvıyağda köfteleri de kızartın. Köfteleri 2 dilim patlıcanla bohça gibi sarın ve üzerlerine birer tane kürdan batırın ve fırın tepsisine alın. Her bir köftenin üzerine birer parça domates ve biber yerleştirin. Sos için su, salça ve toz biberi karıştırıp köftelerin üzerine dökün. Tepsiyi fırına verip 190 derecede 20-25 dk pişirin.

AFİYET OLSUN :)



Yanında da pirinç pilavı..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder